Manja slova Veća slova RSS

Ministarstvo zdravlja

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

>

Podrška Evropskom veb istraživanju o drogama

Podrška Evropskom veb istraživanju o drogama
Datum objave: 08.04.2021 12:04 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo zdravlja podržava "Evropsko veb istraživanje o drogama 2021: obrasci upotrebe" koje Institut za javno zdravlje Crne Gore sprovodi u partnerstvu sa Evropskim centrom za monitoring droga i zavisnosti o drogama. Dobrovoljno, anonimno veb istraživanje ove godine biće implementirano u 30 zemalja, na 29 jezika. Po prvi put u ovom istraživanju učestvuju partneri iz zemalja Zapadnog Balkana i susjednih evropskih zemalja, kroz IPA i EU4MD projekte. Opšti cilj projekta je da se obezbijede dubinske informacije o praksama nabavke i upotrebe droga kod osoba koje koriste droge.
Podaci dobijeni ovim istraživanjem koristiće se za bolje razumijevanje obrazaca i praćenje trendova i promjena obrazaca upotrebe droga u Crnoj Gori i u zemljama EU i Zapadnog Balkana; za pružanje detaljnije i jasnije slike donosiocima odluka i istraživačima u vezi obrazaca upotrebe droga u populaciji korisnika; za evaluaciju strateških dokumenata na području upotrebe droga; za formulisanje preporuka i izradu politike u vezi sa specifičnim grupama korisnika supstanci, itd.
Upitnik se ispunjava isključivo elektronski (online) na Limesurvey platformi. Povjerljivost podataka osigurava se anonimnošću samih upitnika i procedurom istraživanja i skladištenja podataka. Cijeli upitnik se sastoji od pitanja na koja se klikom označava jedan ili više odgovora. Nigdje se ne traže lični podaci ispitanika, niti podaci koji bi ispitanika mogli identifikovati, a istraživanje se sprovodi uz strogo poštovanje evropskih zakona o zaštiti podataka (GDPR). Tokom ispunjavanja upitnika na online platformi ne koriste se tokeni, ne registruju se niti skladište IP adrese računara sa kojih se ispunjava upitnik.
Promotivni video sa dostpunim titlom na You Tube platformi možete pogledati na: https://youtu.be/3fpceC5QQvY

Pozivamo sve građane, institucije i organizacije da podrže ovaj važan projekat i odgovore na anonimnu elektronsku anketu putem linka: https://drugusersurvey.limequery.com/789135?lang=cnr