Manja slova Veća slova RSS

Ministarstvo zdravlja

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

>

Dr Borovinić Bojović: Zajedničkom borbom i solidarnošću pobijedimo pandemiju COVID-19

Datum objave: 07.04.2021 14:42 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


„Pred svima nama je jedan zaista izazovan trenutak, jedan od onih presudnih trenutaka u medicini, čiji smo na žalost ovog puta mi svjedoci, što nas dodatno kao ljekare i kao humaniste obavezuje da pružimo svoj maksimum u borbi sa pandemijom i savladamo sve što nas je zajednički zadesilo“, poručila je ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović na online okruglom stolu, Zapadni Balkan i zdravstvo, na temu: „Uloga socijalnog dijaloga i sindikata u izgradnji otpornih zdravstvenih sistema nakon COVID-19 pandemije“. Konferencija je organizovana povodom 07. aprila - Svjetskog dana zdravlja, u okviru projekta „Razgovori u društvu-socijalni dijalog za bolju budućnost“, koji finansira Evropska unija.

„Posebno važno je što smo se sastali upravo na 07. april, na Svjetski dan zdravlja, što simbolično sa moje strane govori o tome kolika je naša velika obaveza i kolika je naša dužnost, kolika je naša želja da u ovom veoma delikatnom trenutku za čitavi svijet konačno ugledamo svjetlo na kraju tunela, da izađemo iz problema zbog pandemije u kojoj se nalazimo. Ono što sam jednom čula od njemačke ambasadorke u Crnoj Gori, pa sada ponavljam a to je da niko nije siguran. To je jedinstvena poruka koje trebamo svi zajednički da se pridržavamo, to je jedini izlaz da svi budemo sigurni u našu solidarnost“, istakla je ministarka Borovinić Bojović.

Ona je naglasila da je kao ministarka zdravlja posebno zainteresovana i podržava konstruktivni dijalog sa svim partnerima.

„Ovom prilikom pozdravljam sve naše partnere, sve članove i članice Evropske unije iz svih udruženja i želim da iskažem posebno zadovoljstvo što su pokazali veliku dozu solidarnsoti, zajedničke borbe tokom pandemije koja je zadesila čitavi svijet. Danas vam se javljam sa terena. Nalazim se trenutno u Herceg Novom, jednoj od južnijih opština naše lijepe države Crne Gore, sa zadatkom da organizujemo ono što je u fokusu svih ministara, a to je vakcinacija, odnosno postizanje kolektivnog imuniteta. Upravo u tom smislu smatram da je ovaj okrugli sto veoma važan i da će sigurno zaključci koji budu donešeni na ovom okruglom stolu imati dobre rezultate čega ćemo mi biti u budućnosti svjedoci. Zahvaljujem se učesnicima i organizatorima skupa, koje još jednom pozdravljam porukom koja je najvažnija danas, na Svjetski dan zdravlja, a to je da je zdravlje naš prioritet kao stanje psihičkog, socijalnog, fizičkog stanja kojem svi težimo“, zaključila je ministarka zdravlja.

MINISTARSTVO ZDRAVLJA