Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

ИЈЗЦГ

>

Министарка здравља обишла ЦОВИД пацијенте у ОБ Беране и ДЗ Рожаје: ''Не повећава се број пацијената на болничком лијечењу, беранска болница ће добити неопходну опрему''

Министарка здравља обишла ЦОВИД пацијенте у ОБ Беране и ДЗ Рожаје:
Датум објаве: 13.01.2021 16:04 | Аутор: Министарство здравља

Испис Штампај страницу


Иако свакодневно прегледају велики број пацијената у ЦОВИД амбулантама, у беранској болници нема повећаног пријема пацијената који захтијевају хоспитализацију, казала је министарка здравља, др Јелена Боровинић Бојовић.
 
Она је данас обишла ЦОВИД одјељење у Општој болници у Беранама, као и стационар у Дому здравља у Рожајама.
 
''Данас приликом посјете беранској болници обишла сам све пацијенте ЦОВИД позитивне у ЦОВИД одјељењу болнице којих у овом тренутку има 33 од укупно 84 постеље опредијељене за Цовид болеснике. Од тих 33 пацијента, три су тренутно животно угрожена, 8 је са тешком клиничком сликом, остали су тренутно у стабилном стању. Од колега који су свакодневно на првој линији одбране, сазнала сам да се велики број пацијената на дневном нивоу прегледа у амбулантама, да је одлазак и долазак пацијената у болницу динамичан, али да се број оних који су на болничком лијечењу у последње вријеме не повећава.''- казала је министарка. 

Министарство здравља Министарство здравља
 
Током сусрета са особљем беранске болнице исказана је потреба за набавком неопходне дијагностичке опреме, потребне у свакодневном раду са ЦОВИД пацијентима. Министарка је обећала ажурност приликом испуњења ових захтјева.
 
''Такође, заиста морам да похвалим средњи медицински кадар, као и своје колеге који су од првог дана епидемије буквално на првој линији одбране, али и да нагласим да су пацијенти у непосредном разговору са мном изразили велику захвалност, како средњем медицинском кадру, тако и свим мојим колегама који су тамо 24 сата дневно.''-истакла је др Боровинић Бојовић.

Министарка здравља је након Берана , обишла и Дом здравља у Рожајама и констатовала добре капацитете те установе.

Министарство здравља
 
„Ово није класични дом здравља, односно пружа већи број сервиса од уобичајених у домовима здравља. У јулу мјесецу овдје је лијечено 11 ЦОВИД болесника. Сада тренутно 29 ЦОВИД позитивних пацијената је на свакодневном третману у дијелу стационара који је претворен у дневну болницу и обезбијеђен је одговарајући број кревета, који су у сваком тренутку спремни да приме евентуалне ЦОВИД пацијенте који су у погоршању. Тешки пацијенти који захтијевају озбиљан мониторинг и двадесетчетворочасовно праћење од стране анестезиолога, упућују се у Општу болницу Бијело Поље и Општу болницу Беране“, закључила је др Боровинић Бојовић.
 


МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА