Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

IJZCG

>

Ministarka Borovinić Bojović obišla COVID odjeljenje Interne klinike u KCCG: „Osoblje na visini zadatka, pacijenti mi prenijeli pohvale na njihov rad“

Ministarka Borovinić Bojović obišla COVID odjeljenje Interne klinike u KCCG: „Osoblje na visini zadatka, pacijenti mi prenijeli pohvale na njihov rad“
Datum objave: 03.01.2021 10:40 | Autor: Ministarstvo zdravlja

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović obišla je jutros COVID odjeljenje Interne klinike u Kliničkom Centru Crne Gore i zajedno sa kolegama obavila ljekarsku vizitu pacijenata smještenih na ovom odjeljenju.

Nakon vizite, ministarka je kazala da se na Internom odjeljenju trenutno nalazi 44 pacijenta. Od tog broja 27 pacijenata je na visokim protocima kiseonika ili na neinvazivnoj ventilaciji, tri pacijenta su intubirani, na respiratoru, na mehaničkoj ventilaciji.

„Dakle, 27 pacijenata je u kategoriji životno ugroženih na ovoj klinici, a ostali su trenutno u stabilnom stanju.“ - kazala je dr Borovinić Bojović

Ministarka je saopštila da je na klinici organizovan smjenski rad tokom praznika sa posebno pojačanim kapacitetima i naglasila posvećenost osoblja u vremenu pandemije.

„Moram da naglasim da je osoblje veoma posvećeno, da su ljekari jako posvećeni, iako su dosta i umorni. Ovo je ipak jedna situacija koja traje jako, jako dugo, ali pacijenti su izuzetno zadovoljni tretmanom koji dobijaju. Prenijeli su mi sve pohvale na račun osoblja i ljekara. I sama sam se još jednom, po stoti put uvjerila u to da se radi o sjajnoj ekipi ljudi, koja maksimalno, entuzijastično i bez ikakvih dodatnih pitanja daje svoj maksimum i uopšte ne vodeći računa o tome kakve mogu eventualne posljedice da  se dese po njih lično ili njihove porodice.

Ljekari i medicinsko osoblje i dalje ne posustaju u borbi  sa virusom. Svojim predanim radom i odnosom prema pacijentima pokazuju humanost koja nema granice.“ - zaključila je ministarka zdravlja.

 

FOTO+VIDEO: https://flic.kr/s/aHsmTozsZs

 

MINISTARSTVO ZDRAVLJA