Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

IJZCG

>

SAOPŠTENJE: Crnogorske zdravstvene vlasti i ambasada NR Kine u Crnoj Gori uspješno sarađuju u cilju prevencije korona virusa

SAOPŠTENJE: Crnogorske zdravstvene vlasti i ambasada NR Kine u Crnoj Gori uspješno sarađuju u cilju prevencije korona virusa
Datum objave: 31.01.2020 15:14 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ambasada NR Kine i crnogorski zdravstveni sistem spremni su da zajedničkim naporima učine sve kako bi pozitivno uticali na prevenciju obolijevanja novim sojem korona virusa, saopšteno je na sastanku ministra zdravlja, Kenana Hrapovića i ambasadora NR Kine u Crnoj Gori Liu Jina.
Sastanak u ministarstvu zdravlja održan je na inicijativu kinsekog ambasadora a povodom aktuelne epidemiološke situacije u svijetu.
Tokom susreta iskazana je obostrana prvrženost preduzimanju neophodnih aktivnosti u skladu sa međunarodnim obavezama i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije koja je juče proglasila vanrednu situaciju povodom širenja novog korona virusa .
Ministar Hrapović upoznao je kineskog ambasadora sa svim aktivnostima i mjerama koje crnogorogorski zdravstveni sistem preduzima a u skladu sa preporukama i međunarodnim zdravstvenim propisima.
Ambasador Liu Jin zahvalio je ministru Hrapoviću na prijemu i poručio da ambasada NR Kine stoji na raspolaganju za sve informacije i saradnju koja je neophodna u cilju čuvanja javnog zdravlja i tradicionalno dobrih odnosa dvije zemlje.