Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

IJZCG

>

SAOPŠTENJE: Ministarstvo zdravlja okuplja crnogorske ljekare iz dijaspore

Datum objave: 24.01.2020 15:13 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo zdravlja, pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, organizator je prvih susreta pod nazivom „Ljekari iz Crne Gore u dijaspori“, koji će se održati 17. i 18. septembra ove godine.
Osnovna misija organizacije ovako velikog i značajnog događaja, koji će okupiti na stotitne ljekara koji su crnogorski državljani ili su porijeklom iz Crne Gore, a žive u inostranstvu, jeste razmjena informacija i iskustava o funkcionisanju i organizaciji zdravstvenih sistema različitih država, razmjene znanja i iskustava između ljekara, održavanja redovne komunikacije sa našim ljekarima koji su radno aktivni u dijaspori, kao i jačanje saradnje Crne Gore sa svojom dijasporom.
Shodno Zakonu o saradnji Crne Gore sa dijasporom – iseljenicima “dijasporom - iseljenicima smatraju se crnogorski državljani i druga lica porijeklom iz Crne Gore, koji žive u inostranstvu i koji Crnu Goru doživljavaju kao svoju matičnu državu ili državu porijekla i baštine je kao demokratsku, nezavisnu, suverenu i građansku.” S tim u vezi, pravo prijave imaju svi doktori medicine koji su crnogorski državljani ili doktori medicine (ne uključuje farmaceute i stomatologe) porijeklom iz Crne Gore koji žive u inostranstvu i Crnu Goru doživljavaju kao svoju matičnu državu ili državu porijekla, a radno su aktivni u inostranstvu.
Cilj nam je da poziv bude vidljiv i dospije do što većeg broja ljekara, koji vode porijeklo iz Crne Gore, pa je u tom smislu od velikog značaja i pomoć medija, kao i javnih institucija i svih građana, kako bi informaciju o organizaciji susreta dobili svi ljekari sa naših prostora.
Prijavni formular se može preuzeti na sajtu Ministarstva zdravlja Crne Gore http://www.mzd.gov.me/vijesti/219892/JAVNI-POZIV.html.