Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

IJZCG

>

NAJAVA: Obilježavanje 11.maja - Dana dobrovoljnih davalaca krvi

Datum objave: 09.05.2018 14:34 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo zdravlja Crne Gore u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore i Zavodom za transfuziju krvi, obilježava 11. maj - Dan dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori.


Tim povodom, Ministarstvo zdravlja i ove godine, devetnaestu godinu za redom, dodjeljuje odgovarajuća priznanja i simbolične nagrade najzaslužnijima za razvoj djelatnosti dobrovoljnog davalaštva krvi u prethodnoj godini.

Priznanja se dodjeljuju na prijedlog Koordinacionog odbora Skupštine Crvenog krsta Crne Gore i to: istaknutom dobrovoljnom davaocu krvi, najaktivnijem klubu dobrovoljnih davalaca krvi, motivatoru u oblasti DDK i za profesionalni doprinos u oblasti transfuziologije - ljekaru transfuziologu i transfuzeru.

Najzaslužnijim davaocima priznanja će uručitii i obratiti se prisutnima ministar zdravlja, dr Kenan Hrapović, kao i Gordana Mijović, predsjednica Crvenog krsta Crne Gore i dr Gordana Rašović, direktorica Zavoda za transfuziju krvi. 
 
Svečanost se organizuje u četvrtak, 10. maja 2018. godine, u 10 sati, u prostorijama Crvenog krsta Crne Gore, ul. Jovana Tomaševića, br. 6.