Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

ИЈЗЦГ

>

НАЈАВА: Црна Гора предсједава Здравственом мрежом Југоисточне Европе, Министар Радуновић говориће на пленарној сједници ове организације

Датум објаве: 26.11.2013 13:51 | Аутор: ПР слузба

Испис Штампај страницу


Црна Гора први пут предсједава Здравственом мрежом Југоисточне Европе. Министарство здрваља домаћин је и организатор 32. пленарног састанка, који ће отворити министар здравља проф. др Миодраг Радуновић, у сриједу, 27. новембра 2013. године у 09 сати у хотелу Рамада у Подгорици.
Наша земља од јула до децембра предсједава Мрежом, а уз Црну Гору чланице ове организације су Хрватска, Босна и Херцеговина, Румунија, Србија, Македонија, Молдавија, Албанија, Бугарска и Израел. Циљ заједничке политичке и институционалне иницијативе влада десет држава је сарадња здравствених система региона и унапређење квалитета здравствених услуга и размјена стручњака и знања у области здравства.
На састанку ће учествовати сви представници чланица Здравствене мреже Југоисточне Европе, као и високи представници СЗО, координатор испред Свјетске здравствене мреже за Југоисточну Европу, као и бројни партнери Мреже.
На пленарном састанку, биће поднешени извјештаји о спроведеним активностима и пројектима у протеклом периоду, а усвојиће се одређени стратешки документи. Такође, министар Радуновић, у име Мреже потписаће меморандум о разумијевању са Агенцијом УН за популациони фонд (УНФПА).