Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

ИЈЗЦГ

>

Најава: Помоћник министра др Грбовић отвориће скуп „Управљање финансирањем у здравству као подршка реорганизацији пружања услуга базираној на здравственим центрима”

Датум објаве: 12.03.2013 14:18 | Аутор: ПР слузба

Испис Штампај страницу


Помоћник министра здравља прим.др Менсуд Грбовић и шеф канцеларије Свјетсје здравствене организације Мина Брајовић отвориће у сриједу , 13. Марта у 9 сати једнодневни скуп на тему „Управљање финансирањем у здравству као подршка реорганизацији пружања услуга базираној на здравственим центрима”. Циљ овог скупа, који организује СЗО Регионална канцеларија за Европу преко својих канцеларија у Црној Гори и Барселони, у сарадњи са Министарством здравља Црне Горе јесте представљање могућности и изазова у процесу реформе здравства, као и пружање препорука у дефинисању тока имплементације „Стратегије за оптимизацију секундарног и терцијарног нивоа здравствене заштите“ базираних на релевантним компаративним искуствима (Каталонија, Баскија, Словенија, Андора…).
У складу са потписаним Двогодишњим споразумом о сарадњи за 2012-2013. годину између Црне Горе и Свјетске здравствене организације, реализују се активности фокусиране на политику финансирања у здравству као важне препоставке обезбјеђивања универзалне здравствене заштите, а нарочито на ублажавање негативних ефеката финансијске кризе у сектору здравства и обезбјеђивање финансијских аранжмана усклађених са приоритетима здравствене заштите и јавног здравља. Ове активности су дио подршке коју СЗО пружа Црној Гори још од 2010. године преко своје Канцеларије у Црној Гори и Канцеларије у Барселони за јачање здравственог система.

Скуп ће се одражити у конференцијској сали хотела „Апарт Премиер“ у Подгорици.